Tanyaprogram

Tanyaprogram

Tanyalátogatás

2024.03.09-én a Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központ (DEKOKK) szervezésében 7 gépjárművel, 21 fővel, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport, a MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete (DOE) és a debreceni Rotaract Klub részvételével, Bodaszőlő- Lorántffy kertségbe látogattunk el közösen.

51 családnak, kb. 250 főnek közösen összegyűjtött kb. 2,5 tonna adománnyal támogattuk az ott élőket. Az adomány, egységcsomagban összeállított tisztító- és mosószert, tartós élelmiszert (konzerv, cukor, liszt, rizs, tészta), friss pékárut és egy vidéki konyha felajánlásából meleg ételt, ruhát, játékot , iskolaszert tartalmaztak kb. 4-5 millió forint értékben. A DOE, és a DEKOKK Önkéntes tantárgyára jelentkező orvostanhallgatók (összesen 9 fő) a lakosok kérésére, szakorvosi felügyelet mellett, egészségügyi szűrést végeztek.

Összesen 29 főt vizsgáltak meg, és adtak a megvizsgált személyeknek felvilágosítást egészségi állapotukról. A szűrőprogram során vérnyomás, vércukor és egyéb labordiagnosztikai vizsgálatot végeztek. Készült légzésfunkciós vizsgálat, EKG, hasi ultrahang és természetesen fizikális vizsgálat a helyszínen. Egy fő esetében akut ellátás és továbbküldés történt további kivizsgálás céljából, vakbélgyulladás iránydiagnózissal.

Previous Post Next Post